Ljanskollen ved Hvervenbukta i Oslo

Vist 30 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Et bevis på at i fjern fortid fantes det noen i Oslo som ikke satt på kontor :)

.
Stubljan gård

Det fins en lokalhistorisk bok som gir inntrykk av at det foregikk mye på Ljan opp gjennom tidene.

Tittel : Fint folk i bratte bakker: Ljans historie : 100 år
Redaktører Lise Henriksen, Mentz Schulerud
Utgiver Selskapet til Ljans vel, 1990
ISBN 8299227208, 9788299227209
Lengde 228 sider

Kommet litt i skyggen av Bydel 9, Holmlia.

Lese om kruttfabrikken som gikk i lufta flere ganger, den svære trebrua for Østfoldbanen som ble bygget av en svenske, minkfarmen, søppeldynga, ballongfabrikken, rallare, fyll og spetakkel, muslingfangst med perler, russiske krigsfanger som bygget med isblokker under jernbanesporet som sabotasje, hageparsellene. Ljansbruket, Hvervenbukta, Bestemorstranda, Mosseveien osv.

Jeg har boka et eller annet sted.

Flott supplement i tråden Oddjob

Jeg kom på et rykte på folkemunne som sa at Ljansbroen – brua over Ljansjuvet ble bygget av en svenske og at han hengte seg i depresjon fordi han trodde brua ikke ville holde. Det var riktignok en nervepåkjenning å ta toget over den mens det blåste og knirket og viglet litt, men ingeniør Svensson døde fredelig i hjemme i Dalarna ca 1920, og Axel Petersen som etter ryktet skjøt seg – levde lenge etter jomfruturen. En kilde Det er synd at dette landemerket ikke ble bygget om til gangbro? Stålet skulle bli spiker.

For smågutta var det stort å klatre i fundamentet, og mange falt ned. Enkelte hoppet fra brua, også fra toget, men det fins ikke opptegnelser.

Odd's ymse bilder (155 bilder)

 

Bildesamlingen (41182 bilder)

 
Annonse

Nye bilder