Utseilingsleia fra Svolvær.

Novemberlys.

Vist 187 ganger. Følges av 9 personer.

Kommentarer

Dessverre har jeg aldri vært lenger nord i Norge enn Leksvik i Nord-Trøndelag. Det føles som et stort savn når jeg ser en mengde flotte motiver fra de nordligere landsdelene!

Nydelig!
Ja, Mostly da skulle du tatt deg en tur til Lofoten og Vesterålen.:)

Vakkert bilde. Flott Elisabeth.

Fint bilde,vakkert å se.

Nydelig bilde og lys.

Tusen takk for alle kommentarene. Ja, jeg føler meg priviligert som får se sånne solnedganger rett som det er og blir aldri lei av dem heller for det er aldri to like.
Du får komme opp en tur Mostly R, her er mange vakre steder og flere spektakulære årstider. Sånt beskjedent skryt er vel ikke utidig (?)…………..:-)

Takk, Aud..:-)

Bare skryt du Elisabeth, Lofoten fortjener ros fra alle, både de som er så heldige å bo der og vi som kommer på besøk iblandt. :)
Nydelig bilde!

Takker for rosende ord, Anne..:-)

Ja du har helt rett….. det er vakkert her nord…..

Bodde på et hotell hvor jeg så rett på Feskekjerringa i fjor sommer. :)
Selv måsen har dypere røst og mer fylde i den der.

Magisk!

Ja, Elisabeth, du får ta deg en tur du som ikke har vært her oppe..:-)

Det ser visst ut som jeg aldri får en sjangs:( Det skjer liksom noe hele tiden!

..hehe…da får du bare stoppe litt og rope; Hei verden og Sandy jeg vil til Lofoten….:-)

Ja, og det vil jeg! – også vil jeg smake på torsken! Gafle i meg av det herlige hvite kjøttet!

Dere ville i såfall ikke angre that I can promise you!

Her er masse torsk….og mye annet godt..:-)

Dere er jo så heldige at dere til og med får alaskatorsk på restaurantene i Svolvær, om dere velger bacalao i alle fall :)

(Bengt er opprinnelig Vest-Lofoting, de har ikke 25 hoteller og 40 serveringssteder der ute…)

Mer saklig: Bacalao er en bar/cafe, og ikke en fiskerestaurant. Anbefaler Børsen Spiseri på Svinøya i Svolvær, Fiskekrogen Restaurant i Henningsvær og Restaurant Havets Helter i Ballstad (godtgjørelse for tekstreklame kan sendes meg), de serverer tradisjonsfisk i gamle fiskebrygger. Boknafæsk anbefales sterkt. Men dere blir ikke alene, på utsiden vrææææler det svartbaker med vingespenn på 1,7 m som spiser flere kg fisk og noen turistbarn hver dag:

(bildet er lånt fra forskning.no)

Boknafesk er bra, men det med alaskatorsk er utrolig, særlig siden firmaet som “holder torsken” også benytter den, da blir navnet Lofoten plutselig bare en farse og ikke et merkenavn på mat.

(det var Alaskan Pollock som gjorde Kjell Inge styrtrik, men skal la det ligge her…)

JA, MEN IKKE MED NAVNET Lofoten…

Nei, enig i det. Spiste før i dag “Lofoten” fiskekaker (fra Leknes av alle steder). Veldig bra produkt, smaker ordentlig fisk og ikke melklisj. Men det er 60% HYSE!!! Er det riktig da? Da jeg var barn i Svolvær gomlet vi da feskkaka av TORSK – varme, rett fra butikken????

“En ekte lofot torsk jeg er….og jeg er født i Henningsvær”!! Lofot torsk er iallfall et merkenavn for meg! – men så er jeg en gourmet også jeg da….;)

Hyse var nok det som ble brukt ja, men også fiskekaker inneholder noe merkelig: Sølvlaks. Det er produsentens navn på sild. Pussig. Er ikke i alle typene, men i noen, skjønner ikke dette nye navnet…

Vet ikke hva sølvlaks er for noe, finner ikke noen entydig link, men det jeg fant leder mot Alaska og British Columbia (Vest-Canada), det også…

Nå ble jeg sulten! – varme fiskekaker, hold opp! Inviter meg til Savoy i London eller andre eksklusive restauranter! Å sitte på en brygge å spise varrrrme fiskekaker med en halv pils ved siden av meg!…..nærmere himmelen kommer en ikke – i solnedgangen – i Lofoten, der jeg aldri har vært!:( – men det er lov å drømme.

“Fiskekaker med kun ekte råvarer – fersk norsk hysefilet (60%), helmelk, potetmel, vann, løk, smør, salt, muskat og hvit pepper. Stekt i rapsolje.” står det på pakken min… (smakte NESTEN som fra barndommens fiskedisk!)

Har produksjonslokale av kjøtt/fiskemat rett rundt hjørnet der jeg bor. Der produseres fiskekaker basert på hyse eller torsk. Like gode. Spesielt den varme nystekte som jeg alltid får med meg i handa :)

Ok, da skal jeg lete, eller prøve å lage selvom det blir liksom ikke helt det samme uten lukt fra sjø og tang :(

Husker før i verden, da kunne man få kjøpt varme fiskekaker på Aga Mat i Bodø, de var nydelige…spiste dem fra posen. Vet ikke om de har det lenger. Fikk veldig lyst på fiskekaker, men usikker på hva slags produkt som er best.

En annen sak, tenk ferskfisken går til Oslo før den går tilbake til Nordnorge!!! De fleste har vel sett dette i nyhetene, det er jo en skandale! Langreist mat… Samt at det kunne skapt arbeidsplasser her nordaførr om det ble gjort her. …

Det er nok ikke bare fisken som går sørover Anne ….her kjøres trailer på trailer til Alnabru-terminalen for prekivering etter at slakter Horn (her i Lofoten) har slaktet dyrene.

Høl i hue politikk, eller?

HUFF!!!!

Bildesamlingen (41182 bilder)

 

Elis@beth H. (238 bilder)

 
Annonse

Nye bilder